Dah makan ke?
Kalau belum, nah kiter belanja.
Padprik Ayam
Brokoli + Cendawan Shitake masak Sos Tiram
Telur Dadar Mayonnaise
Macam tak percaya, sekarang ni hari-hari makan masakan sendiri.
Sabtu Ahad je makan kat luar.
Yg lebih tak percaya, berselera pulak kiter makan hah!
Hmmm mungkin lapor kot lepas siap buat kerja rumah semua kan.
Ok, harini kiter nak share tips masak Cendawan Shitake.
Sebelum dimasak, rebus dulu Shitake sampai mendidih. Pastu, toskan airnya.
Kenapa kena rebus dulu?
Sebab bau Shitake ni kuat sangat! Macam petai tapi versi cendawan. Hehe.
Bila dah rebus + tos, barulah 'mild' sikit rasanya.
Ok, selamat mencuba!
Luv,
Marlina
Good tips....
BalasPadamSedapnya!
BalasPadamsalam perkenalan dari blog chekgu azrine