Rabu, 29 Oktober 2014

Ni makan dia!

Hai hai hai buat apa tu?

Dah makan ke?
Kalau belum, nah kiter belanja.


Padprik Ayam


Brokoli + Cendawan Shitake masak Sos Tiram


Telur Dadar Mayonnaise


Macam tak percaya, sekarang ni hari-hari makan masakan sendiri.
Sabtu Ahad je makan kat luar.

Yg lebih tak percaya, berselera pulak kiter makan hah!
Hmmm mungkin lapor kot lepas siap buat kerja rumah semua kan.

Ok, harini kiter nak share tips masak Cendawan Shitake.

Sebelum dimasak, rebus dulu Shitake sampai mendidih. Pastu, toskan airnya.
Kenapa kena rebus dulu?
Sebab bau Shitake ni kuat sangat! Macam petai tapi versi cendawan. Hehe.
Bila dah rebus + tos, barulah 'mild' sikit rasanya.


Ok, selamat mencuba!


Luv,
Marlina


2 ulasan: